2004-10-10
Göteborg-Calgary
 
Äntligen på is!
Det har gått 10 dagar sedan Paulina flög till Calgary i Kanada. Beslutet om att träna utomlands fattade Paulina redan i somras. Sedan dess har hon övervägt bland diverse olika upplägg för att slutligen bestämma sig för att satsa på en lång träningssäsong i Kanada.

Paulina kommer att tillbringa större delen av denna issäsong i Calgary. Hemresan är inplanerad sådär lagom till Sprint- och Distans- SM hemma i Sverige.
Det är första gången som Paulina ska träna under en så lång tid utomlands och i Kanada. Tidigare har hon varit i Kanada som längst i sju veckor. Förutom träning kommer Paulina att fortsätta med heltidsstudierna i engelska (via Internet) hemma i Sverige.
-Det är ganska fantastiskt att det i dag finns utbildningar som är platsoberoende, säger Paulina och tillägger att hon nyligen har skrivit sin första tenta via universitetet i Calgary. Hittills har det fungerat väldigt bra, trots tidsskillnaden länderna emellan, säger hon.
- Nu hoppas jag bara att jag får godkänt, det är inte kul att ha resttentor, dessutom kostar varje tentatillfälle i Calgary 600 kr.

Paulina berättar att hon tränar med ett mixat team med inriktning på Sprint. - Vi är över 10 åkare i teamet, många av oss kommer från andra länder än Kanada. Jag var nog den sista som anslöt mig till teamet. Enligt tränaren kom jag precis i rätt tid för de ska snart köra igång en hel del "lära-känna-varandra" aktiviteter. Dessa ser jag fram emot, för det finns inte särskilt mycket tid för sånt under träningspassen. Jag har dock redan fått en mycket god kontakt med två sprinttjejer från Kina. De är här och tränar i teamet för att kunna kvala till VC. Vi har kört tillsammans och det känns mycket bra, vi märker redan att vi har stor nytta av varandra.
Det är kul att jag kan träna tillsammans med andra sprinttjejer med liknande målsättningar. Det är även intressant och utvecklande att höra dem berätta om hur de tränar i sina hemländer och om varför de är i Kanada och tränar.
Jag är oerhört glad över att jag ännu en gång har lyckats med att jobba ihop pengar till min vistelse här. Nu ser jag verkligen fram emot en ny och spännande säsong. Jag är också mycket nyfiken på hur mycket jag kan förbättra mina tider.