2004-04-17
Nu lyfter tjejerna!
 
Säsongens första tävling

Nu lyfter tjejerna i Allsvenska Serien
2004-03-26

Från skridsko till tyngdlyftning, på en vecka. I slutet av mars tog tjejerna sina sista skär på isen för säsongen, veckan därpå laddade de inför säsongens första tyngdlyftartävling.


- Vi har inte hunnit träna så mycket tyngdlyftning de senaste månaderna, säger tjejerna. Men när vi fick frågan om vi ville vara med svarade vi självklart ja, berättar de. En tävling är ett perfekt tillfälle till att kolla in formen på. Paulina berättar att hon precis börjat öva in lyfttekniken för både Ryck och Stöt. Jag har varit borta en hel del under vintersäsongen och har därför inte kunnat träna så mycket tyngdlyftning. Allting känns mycket ovant just nu, men eftersom jag har som mål att försöka mig på åtminstone ett rekord på ett av lyften under våren så ser jag den här tävlingen som ett tufft träningspass, säger Paulina och skrattar.
Claudia har tidigare varit med och tävlat med imponerande resultat, 9 distriktsrekord samt ett svenskt rekord. Tyvärr så har jag inte haft tid att träna tyngdlyftning den senaste tiden, vilket har gjort att mitt svenska rekord har blivit slaget, säger Claudia och menar att även hon är ute efter ett nytt svenskt rekord. Det här är jätte kul tycker Claudia och säger att hon och tränaren Staffan på Mossbergs Atlet klubb har kommit överens om att hon ska delta i USM i tyngdlyftning. Tävlingen arrangeras den 8-9 maj i Falköping och det är snart, konstaterar hon och menar att här gäller det att ligga i och träna.
Så här gick det under tävlingen: